Bonvenon kara membro!

Ĉu vi volas membriĝi? Uzu la formularon en la paĝo Membriĝi sub la ĉefa menuo EsperantoSverige.

ENIRI


Hitta hit!

Esperanto-Gården

Stiftelsev. 1

680 96 Lesjöfors

0590-309 09

e-post: Tiu ĉi e-poŝtadreso estas protektita kontraŭ spam-robotoj. Vi devas ebligi JavaScript por vidi ĝin.

 

Koordinater:

59.98132 14.17507

N 59° 58.879 E 014° 10.504

N 59° 58' 52.752" E 14° 10' 30.252"

Välkommen! - Bonvenon!

Esperanto-Gården är en medlemsägd kursgård och ett fristående vandrarhem (inte medlem i någon vandrarhemsorganisation) mitt i Lesjöfors som ligger på ungefär samma avstånd (ca 300 km) från Göteborg, Oslo och Stockholm. Esperanto-Gården lämpar sig väl för evenemang med deltagare från när och fjärran. Lesjöfors är en anrik bruksort i Filipstads kommun med intressanta besöksmål, såsom Lesjöfors Museum, och nära till bad och skogspromenader.

Esperanto-Gården kan erbjuda logi för allt från en enda övernattare till åttio. Färdigt bäddade rum fixar vi på beställning. Ta kontakt innan du kommer, så ordnar vi övernattning enligt dina önskemål! Vi ställer också upp med mer omfattande konferensarrangemang. Det mesta går att ordna!

Kursgården grundades av intressenter främst i bergslagsområdet, som ville ha en fast punkt där möten mellan människor kan uppstå och föra utvecklingen framåt. Eldsjälen Lennart Svensson, som än idag håller i den dagliga driften, drog igång verksamheten 1996.

Esperanto-Gården är ett tidigare äldreboende, vilket lämpar sig väldigt väl för verksamheten. Här finns gott om utrymmen för möten, kurser och övernattande gäster från hela världen.

Traditionellt hålls Sommarkursen i esperanto i juli varje år. Den är ett arvegods från Karlskoga Folkhögskola som bedrev terminslånga kurser i esperanto på 80- och 90-talen. Sommarkursen i esperanto 13-20 juli 2014 var lyckad. Nu bjuder vi in till nästa års kurs 15-22 juli 2015 (onsdag-onsdag), möjlighet att åka till världskongressen i Lille efter kursen. Så här informerade vi om årets kurs här

Esperanto-Gården drivs huvudsakligen med frivilliga krafter. Årsstämman hölls lördagen den 12 oktober 2013. Styrelsen återvaldes nästan i sin helhet. Vi är glada att välkomna en ny suppleant till styrelsen: Hans-Olof Skoog som bor granne till Esperanto-Gården. Under 2014 satsar vi särskilt på att ta tillvara och tillgängliggöra esperantorörelsens historiska arv; mycket intressant har donerats eller deponerats hos oss. 

Bilder från Esperanto-Gården finns här (länken öppnar vår gamla hemsida, obs gammal information: Haraldsbo har vi inte längre och restaurang Bona Apetito finns inte längre, men matsalen på bilden finns kvar).

Komentoj

  • Neniuj komentoj troveblas
Aldoni komenton

Vår kalender

Neniu planita evento!