Bonvenon kara membro!

Ĉu vi volas membriĝi? Uzu la formularon en la paĝo Membriĝi sub la ĉefa menuo EsperantoSverige.

ENIRI


Hitta hit!

Esperanto-Gården

Stiftelsev. 1

680 96 Lesjöfors

0590-309 09

e-post: Tiu ĉi e-poŝtadreso estas protektita kontraŭ spam-robotoj. Vi devas ebligi JavaScript por vidi ĝin.

 

Koordinater:

59.98132 14.17507

N 59° 58.879 E 014° 10.504

N 59° 58' 52.752" E 14° 10' 30.252"

Välkommen! - Bonvenon!

Esperanto-Gården är en medlemsägd kursgård och ett fristående vandrarhem (inte medlem i någon vandrarhemsorganisation) mitt i Lesjöfors som ligger på ungefär samma avstånd (ca 300 km) från Göteborg, Oslo och Stockholm. Esperanto-Gården lämpar sig väl för evenemang med deltagare från när och fjärran. Lesjöfors är en anrik bruksort i Filipstads kommun med intressanta besöksmål, såsom Lesjöfors Museum, och nära till bad och skogspromenader.

Esperanto-Gården kan erbjuda logi för allt från en enda övernattare till åttio. Färdigt bäddade rum fixar vi på beställning. Ta kontakt innan du kommer, så ordnar vi övernattning enligt dina önskemål! Vi ställer också upp med mer omfattande konferensarrangemang. Det mesta går att ordna!

Kursgården grundades av intressenter främst i bergslagsområdet, som ville ha en fast punkt där möten mellan människor kan uppstå och föra utvecklingen framåt. Eldsjälen Lennart Svensson, som än idag håller i den dagliga driften, drog igång verksamheten 1996.

Esperanto-Gården är ett tidigare äldreboende, vilket lämpar sig väldigt väl för verksamheten. Här finns gott om utrymmen för möten, kurser och övernattande gäster från hela världen.

Traditionellt hålls Sommarkursen i esperanto i juli varje år. Den är ett arvegods från Karlskoga Folkhögskola som bedrev terminslånga kurser i esperanto på 80- och 90-talen. Sommarkursen i esperanto ordnades 15-22 juli 2015 och nästa sommarkurs kommer att arrangeras 1-10 juli 2016, kursen har ännu ingen sida men info om 2015 års kurs finns här. Dessutom arrangeras Kultura Esperanto-Festivalo 5-10 juli 2016 (de sista dagarna av kursen pågår ett större kulturevenemang).

Esperanto-Gården drivs huvudsakligen med frivilliga krafter. Senaste årsstämma hölls i två delar den 21 september 2014 på Skansen den 11 januari 2015 på Solidaritetshuset, Stockholm. Anna Ritamäki-Sjöstand, Mariehamn, Åland, fortsätter som ordförande och Tomas Jansson, Stockholm, som sekreterare, liksom Lennart Svensson, Lesjöfors, som viceordförande. Det är också oftast Lennart som tar emot våra gäster på Esperanto-Gården.

Nästa stämma arrangeras i oktober eller november 2015 på Esperanto-Gården. Nya planer presenteras. Förevisning av film från Kultura Esperanto-Festivalo 2005. Sångprogram med Martin Strid.

Bilder från Esperanto-Gården finns här (länken öppnar vår gamla hemsida, obs gammal information: Haraldsbo har vi inte längre och restaurang Bona Apetito finns inte längre, men matsalen på bilden finns kvar).

Komentoj

  • Neniuj komentoj troveblas
Aldoni komenton

Vår kalender

Neniu planita evento!